Fra Kajakkylling til Kajakkriger

Kajakken kan give mange vidunderlige oplevelser. Vi kan få dejlige oplevelser i naturen. Opleve dyrelivet, stilheden og roen. Den mentale pause, vi giver vores hjerne ude på vandet, er guld værd i dagens hektiske samfund.
Rytmen og flowet, når vi bruger vores krop til at padle kajakken fremad. Naturen, der lokker os til at være tilstede i din krop her og nu.
Kammeratskabet, fællesskabet og nye venner, når vi begiver os ud i kajakfællesskabet med alle de andre, der deler vores begejstring.

Vi er rigtig mange, der har fundet ud af alle de positive ting, der flyder ind i vores liv, når vi begynder at tage kajaklivet til os. Mange af os bliver ”hooked for life” og lader alle de positive aspekter overskygge de hurdler, man skal over.
Vi har alle forskellige grænser for, hvor modige vi er, når vi skal lære og gøre noget, der er nyt, usikkert eller skræmmende. Her vil vi læne os op af, hvordan vi generelt håndterer det i hverdagen eller de erfaringer, vi har med os fra tidligere.

Det er også forskelligt, hvad vi finder mest udfordrende.
Er det præstationsangsten, der fylder mest. Kan jeg nu finde ud af det her, når jeg skal vise det?
Er det skræmmende at skulle falde i vandet med sprayskirt på for første gang, anden gang? 20. gang? Den kan godt tage lang tid. Sidder jeg nu fast dernede?
Er det usikkerheden, der fylder mest? Åh nej er de bølger ikke begyndt at blive lidt store? Kan jeg holde balancen?
Og nogle gange kan det være en blanding af det hele, der er en udfordring. 

Heldigvis har vi rigtig mange gode og dygtige kajakinstruktører rundt om i Danmark, der er gode til at give folk, en rigtig fin introduktion til kajakken og give folk, de udfordringer, de er klar til, og hjælpe folk med det der er svært.
Fokus skal helt naturligt være på, at det er sjovt, og overkommeligt, og at give folk, den nødvendige selvtillid og tro på, de kan klare de nye færdigheder, de skal hen imod at mestre.

Sagen er selvfølgelig, at det nogle gange kan være svært at give alle, de optimale betingelser, for rette udfordringer på rette tid.
Da vi alle er forskellige. Vi lærer i forskellige tempi. Vi er modige på forskellige områder og vi skal nogle gange igennem et fastlagt pensum, som alle skal nå igennem på nogenlunde samme tid

Heldigvis havde jeg dengang jeg startede for mange år siden, en god instruktør, der forstod, hvor svært jeg havde det, og det var dengang ikke noget man talte højt om. For hvis ikke jeg havde haft det, havde jeg nok ikke haft et liv fyldt med dejlige havkajakoplevelser. 

Jeg var 15-20 minutter om at lade mig falde i vandet første gang, for derefter at fortsætte mine panikudstigninger de næste 2-3 år.
Jeg var det meste af halvandet år om at være sikker på at kunne lave en grønlændervending, og jeg er for det meste stadigvæk ved at dø af skræk, når jeg befinder mig i Vesterhavets surf bølger. Selvom jeg også synes det er sjovt.

De sidste 10 år af mit liv har jeg hovedsageligt brugt på at udvikle mig indenfor to områder. Det ene er havkajak og det andet er, hvordan vi mennesker håndterer de mentale og følelsesmæssige udfordringer, vi møder både i livet, men også specificeret omkring havkajak. 

Jeg har selv taget rejsen fra kajakkylling til kajakkriger. Først som begynder og dernæst som instruktør. 

Det, at jeg selv har været så længe om at lære alt mht. kajak og især, at få styr på min frygt, har jeg taget med mig, som min styrke i de sidste ti år som kajakinstruktør og det har sat mig på en mission for at afdække, hvad der virker bedst og mest effektivt. For hvad gør dem der ikke lader deres frygt stoppe dem? Har de bare mere effektive strategier og værktøjer i deres mentale værktøjskasse? eller hvad gør de?

Jeg har hjulpet mange igennem deres første wetexit, eskimoredning og grønlændervending, Så min værktøjskasse med gode og effektive strategier for håndtering af den utryghed og frygt, der for mange følger med, er blevet så stor og omfangsrig, at jeg er klar til at tage dig med på din rejse fra kajakkylling til kajakkriger.

 

Close Menu